bewaar
Runderfilet in honing-ketjapsaus
Runderfilet in honing-ketjapsaus
bewaar

Runderfilet in honing-ketjapsaus

20 min. bereiden
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

rijst

1 zak

gebroken sperziebonen

1 schaal

runder

2 eetlepels

olie

2

uien

1

courgette

2 eetlepels

honing

4 eetlepels

ketjap manis

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (houd 100 ml van het kookvocht achter). Kook de sperziebonen beetgaar in 6 minuten. Giet ze af.

2

Snijd de runderfiletlapjes elk in 3-4 brede repen. Verhit een wok tot hij gaat walmen, schenk de olie erin en roerbak de ui 2 minuten. Voeg het vlees toe en roerbak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de courgette, de sperziebonen, de honing en de ketjap en 100 ml kookwater van de rijst toe. Breng het geheel aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

3

Verdeel de runderfilet met groenten in honing-ketjapsaus over 4 borden en serveer de rijst erbij.