bewaar
Kipsaucijzen in ketjapsaus
Kipsaucijzen in ketjapsaus
bewaar

Kipsaucijzen in ketjapsaus

25 min. bereiden
86waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

4 el

zonnebloemolie

1 schaal

kipsaucijzen

1

rode paprika

1 blikje

tomatenpuree

75 ml

ketjap

1

spitskool

1 el

gemalen kurkuma

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kipsaucijzen in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de paprika 3 min. in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, ketjap en 150 ml water toe. Leg de kipsaucijzen terug in de pan en stoof ze met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 min. beetgaar. Voeg de rijst en kurkuma toe en bak nog 2 min. Verdeel over 4 diepe borden en schep de kipsaucijzen met ketjapsaus erbij.

tip

algemeenVoeg voor mooie gele rijst 1 el kurkuma toe aan het kookwater van de rijst.