bewaar
Saté met ketjapsaus
Saté met ketjapsaus
bewaar

Saté met ketjapsaus

25 min. bereiden
15 min. wachten
77waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

50 ml

ketjap rode peper

300 g

witte rijst

1

spitskool

4 el

zonnebloemolie

1 el

kerriepoeder

50 g

pinda's gezouten

2 el

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Doe de kip in een schaal en meng de ketjap erdoor. Laat 15 min. marineren. Rijg de kip aan de satéprikkers en laat nog 10 min. marineren.

2

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de kool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de helften in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en voeg de kool en het kerriepoeder toe. Roerbak 8 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit de rest van de olie en bak de saté 5 min. Keer halverwege. Verdeel de saté, rijst en kool over 4 borden. Voeg naar smaak nog wat ketjap aan de saté toe. Bestrooi het gerecht met de pinda's en uitjes.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Saté met ketjapsaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig