bewaar
Tofu met sinaasappel-gembersnijbonen
Tofu met sinaasappel-gembersnijbonen
bewaar

Tofu met sinaasappel-gembersnijbonen

10 min. bereiden
20 min. wachten
45waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

sinaasappel

3 eetlepels

Japanse sojasaus

2 eetlepels

gembersiroop

1 eetlepel

sesamolie

500 g

snijbonen

1 doosje

basmatirijst

2 bakjes

tofu roerbak fijngekruid

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp met de sojasaus, de gembersiroop en de sesamolie. Voeg 4 eetlepels water toe. Roer dit mengsel door de snijbonen. Maak laagjes van de ongekookte rijst, de snijbonen en de tofureepjes in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schaal 20 minuten in de oven, de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie.