Stic­ky tofu met groen­te en rijst

Budgetproof én vega: zet sticky tofu op je menu!

(11) waardeer
hoofdgerecht Budgetproof én vega: zet sticky tofu op je menu! 4 personen
5 11

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tofu 5 min. uitlekken in een vergiet. Leg er iets zwaars op om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken. Verhit 50 ml olie (voor 4 personen) in een koekenpan. Dep de tofu droog en scheur het met je handen in ca. 6 slordige stukken van gelijke grootte. Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de groente 4-6 min.
  3. Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Breng de knoflook, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, chilisaus en water in een steelpan aan de kook. Laat 3 min. zachtjes koken en roer met een garde de maizena erdoor tot de saus begint te binden. Schep de gebakken tofu in de saus, schep goed om en neem van het vuur. Schep de rijst in diepe borden of kommen, verdeel de groente erover en schep de tofu met saus erop. Bestrooi met de seroendeng.

bereidingstip:

Laat voor gebruik de tofu goed uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit, bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 84 g
    waarvan suikers 19 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Sticky tofu met groente en rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stic­ky tofu met groen­te en rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 375 g tofu naturel

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tofu 5 min. uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 50 ml zonnebloemolie

Leg er iets zwaars op om er zoveel mogelijk vocht uit te drukken. Verhit de olie in een koekenpan.

3
3

Dep de tofu droog en scheur het met je handen in ca. 6 slordige stukken (per 4 personen) van gelijke grootte.

4
4

Bak de tofu in ca. 10 min op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 800 g Japanse wokgroente

Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de groente 4-6 min.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el sojasaus
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el rijstazijn
  • 4 el chilisaus
  • 2 el water

Snijd ondertussen de knoflook heel fijn. Breng de knoflook, sojasaus, gembersiroop, rijstazijn, chilisaus en water in een steelpan aan de kook.

7
7
  • 1 el maizena

Laat 3 min. zachtjes koken en roer met een garde de maizena erdoor tot de saus begint te binden.

8
8

Schep de gebakken tofu in de saus, schep goed om en neem van het vuur.

9
9
  • 2 el seroendeng

Schep de rijst in diepe borden of kommen, verdeel de groente erover en schep de tofu met saus erop. Bestrooi met de seroendeng.

bereidingstip:

Laat voor gebruik de tofu goed uitlekken in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit, bijvoorbeeld door er iets zwaars op te zetten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.