bewaar
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
Zalmkoekjes met dille-roomsaus
bewaar

Zalmkoekjes met dille-roomsaus

20 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

2 x 400 g

sperziebonen

2 blikjes

rode zalm

4 sneetjes

witbrood

1

ei

2 eetlepels

gedroogde dille

4 eetlepels

boter

1 pak

aardappelpuree à la minute

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

Sperziebonen schoonmaken. Vis laten uitlekken en huid en graat verwijderen. Brood ontkorsten en rest verkruimelen. Ei loskloppen en met brood, zalm, 3/4 deel van dille en zout en peper mengen. Van mengsel 8 platte schijven vormen. In koekenpan boter verhitten. Schijven in 5 min. gaar en goudbruin bakken, halverwege keren. Gare schijven warmhouden. Sperziebonen in 7 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In steelpan crème fraîche verwarmen. Rest van dille, zout en peper toevoegen. Zalmkoekjes met saus, puree en sperziebonen serveren.