bewaar
Zalmkoekjes met sperziebonen
Zalmkoekjes met sperziebonen
bewaar

Zalmkoekjes met sperziebonen

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 blikjes

roze zalm

3

bosuitjes

4 sneetjes

witbrood

1

ei

2 zakken

aardappelpartjes met schil

6 eetlepels

zonnebloemolie

2 maal 375 gr

gebroken sperziebonen

Aan de slag

Zalm laten uitlekken en vel en graten verwijderen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Korsten van brood snijden en brood (in keukenmachine) verkruimelen. Broodkruim mengen met zalm, ei, zout en peper. Bosui erdoor scheppen. Aardappelpartjes bakken in 3 el olie volgens gebruiksaanwijzing. Van zalmmassa met natte handen 4 platte schijven vormen. In koekenpan rest van olie verhitten. Zalmkoekjes in 6 min. gaar en goudbruin bakken. Sperziebonen met zout in 6 min. beetgaar koken. Zalmkoekjes serveren met aardappelpartjes en sperziebonen.