bewaar
Kalkoenreepjes in roomsaus
Kalkoenreepjes in roomsaus
bewaar

Kalkoenreepjes in roomsaus

25 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

300 g

zilvervliesrijst

250 g

champignons

50 g

boter

1 schaaltje

kalkoenreepjes

4 eetlepels

bloem

400 ml

kookroom

1

kippenbouillontablet

1 pak

tuinerwten

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Champignons schoonborstelen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten en kalkoenreepjes 3 min. bakken. Champignons toevoegen en 3 min. meebakken. Bloem erover strooien en geheel 2 min. laten pruttelen. Room erbij schenken en goed roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Bouillontablet erboven verkruimelen en door saus roeren. Saus 2 min. tegen de kook aanhouden. Tuinerwten (in magnetron) volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kalkoen in roomsaus met zout en peper op smaak brengen en met rijst en tuinerwten serveren.