bewaar
Kip in zoetzure saus
Kip in zoetzure saus
bewaar

Kip in zoetzure saus

15 min. bereiden
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

300 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

350 g

tomatensaus

340 g

zilveruitjes

410 g

perzikschijfjes op siroop

225 g

fijne diepvries tuinerwten

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes.

2

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de tomatensaus en de uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Laat de perzik uitlekken. Voeg de perziken en de erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.

tip

bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren bereiden. Voeg de perziken en erwten vlak voor serveren toe en warm 5 min. mee.