bewaar
Zoetzure kip
Zoetzure kip
bewaar

Zoetzure kip

Bijzonder: ook de komkommer gaat in de wok. Lekker knapperig!

20 min. bereiden
235waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

komkommer

400 g

kipfilet

1

paprikamix

3 el

zonnebloemolie

4 el

chilisaus

2 el

azijn

100 ml

kraanwater

2 tl

maizena

Bijzonder: ook de komkommer gaat in de wok. Lekker knapperig!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in schuine plakjes van ½ cm dik. Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip en de paprika 5 min. Bak de komkommer 1 min. mee.

2

Meng de chilisaus, azijn en het water. Schenk in de wok en warm op laag vuur nog 2 min. Meng de maizena met een beetje water en voeg al roerend toe, zodat de saus bindt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.

Zoetzure kip

Bijzonder: ook de komkommer gaat in de wok. Lekker knapperig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig