bewaar
Zoetzure kip
Zoetzure kip
bewaar

Zoetzure kip

Bijzonder: ook de komkommer gaat in de wok. Lekker knapperig!

20 min. bereiden
231waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

komkommer

400 g

kipfilet

1

paprikamix

3 el

zonnebloemolie

4 el

chilisaus

2 el

azijn

100 ml

kraanwater

2 tl

maizena

Bijzonder: ook de komkommer gaat in de wok. Lekker knapperig!

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in schuine plakjes van ½ cm dik. Snijd de kipfilets in blokjes. Snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip en de paprika 5 min. Bak de komkommer 1 min. mee.

2

Meng de chilisaus, azijn en het water. Schenk in de wok en warm op laag vuur nog 2 min. Meng de maizena met een beetje water en voeg al roerend toe, zodat de saus bindt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.