bewaar
Zoetzure kip met boontjes
Zoetzure kip met boontjes
bewaar

Zoetzure kip met boontjes

Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig.

20 min. bereiden
217waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1 zak

paprikamix

500 g

sperziebonen

2 el

zonnebloemolie

300 g

kipfiletreepjes

200 ml

woksaus sweet & sour

3 el

gezouten pinda's

Je wokt de groenten maar kort, dus blijven ze lekker knapperig.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in reepjes. Maak de boontjes schoon.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 min. Voeg de paprika toe en roerbak 5 min. mee. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min.

3

Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip en sperziebonen erbij. Bestrooi met de pinda's.

tip

variatietipWoksaus smaakt ook lekker door runderreepjes of garnalen.

variatietipVoeg tegelijk met de woksaus 1 schaal verse mangoblokjes (250 g) toe voor een extra zoet accent.