bewaar
Paprikarijst met kipspiesjes
Paprikarijst met kipspiesjes
bewaar

Paprikarijst met kipspiesjes

25 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

½

komkommer

150 g

Griekse yoghurt

2 x 250 g

kipfilet

4 eetlepels

olijfolie

1

rode ui

1 zak

paprikamix

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • wok

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de komkommer en dep de komkommerrasp droog met keukenpapier. Schep de yoghurt met zout en peper naar smaak door de komkommer. Bestrooi de kip met zout en peper naar smaak en rijg het vlees aan de satéstokjes of barbecuepennen. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de spiesjes op matig vuur in 8-10 minuten gaar. Verhit een wok en voeg de rest van de olie toe. Fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 4 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 2 minuten al omscheppend. Verdeel de paprikarijst over 4 (diepe) borden en leg er de kipspiesjes bij. Serveer met de komkommeryoghurt.

algemeenWilt u kipspiesjes grillen op een barbecue, week dan eerst de houten satéstokjes een half uur in water. Zo voorkomt u dat ze vlam vatten.