bewaar
Kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade
Kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade
bewaar

Kipspiesjes met zoete chutney en asperge-rijstsalade

Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden.

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

wilde en witte rijst

350 g

verse groene asperge

400 g

kipfilet

3½

(olijf)olie

4 tl

hot currypoeder

1

komkommer

2

rode uien

15 g

verse munt

2

limoenen

Een smaakexplosie waarbij fris, pittig, zoet en zout om voorrang strijden.

Aan de slag

1

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt op laag vuur in 15 min. gaar. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd ze in schuine stukken van 3 cm. Voeg de laatste 3 min. toe aan de rijst. Giet af, verdeel over een lage schaal en laat afkoelen. Roer af en toe door om het afkoelen te versnellen.

2

Snijd ondertussen de kip in stukjes van 2 cm. Schep ze om met 1½ el olie, de currypoeder en peper en eventueel zout. Rijg er 8 spiesen van. Verhit de grillpan en gril de kip in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en schraap met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommerhelften in schuine plakjes. Maak de uien schoon en snijd fijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Rasp de groene schil van 1 limoen met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit. Snijd de andere limoen in 4 parten.

4

Schep de komkommer, ui, munt, het limoenrasp en –sap, de rest van de olie en peper en eventueel zout door de rijst met asperges. Serveer de rijstsalade met de kipspiesjes, de mangochutney en limoenpartjes.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic tempranillo.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.