Kip ketjap met komkommeratjar
Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 komkommers
- 5 el chilisaus (fles 260 ml)
- 3 el azijn
- 300 g witte rijst
- 3 el ketjap manis (flesje 250 ml)
- 1 el sambal badjak
- 400 g kipfilet
- 4 el zonnebloemolie
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.
- Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 70 g
-
vet 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kip ketjap met komkommeratjar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kip ketjap met komkommeratjar
- 2 komkommers
- 5 el chilisaus
- 3 el azijn
Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 3 el ketjap manis
- 1 el sambal badjak
- 400 g kipfilet
- 4 el zonnebloemolie
Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.
Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.