bewaar
Kip ketjap met komkommeratjar
Kip ketjap met komkommeratjar
bewaar

Kip ketjap met komkommeratjar

Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.

25 min. bereiden
246waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

komkommers

5 el

chilisaus

3 el

azijn

300 g

witte rijst

3 el

ketjap manis

1 el

sambal badjak

400 g

kipfilet

4 el

zonnebloemolie

Zoetzure verwennerij uit de oosterse keuken.

Aan de slag

1

Verwijder de schil van de komkommers met een kaasschaaf en schaaf de komkommers in dunne plakjes. Roer de chilisaus en de azijn door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Meng door de komkommer en zet de atjar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3

Meng ondertussen de ketjap met de sambal en bestrijk de kip ermee. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 12 min. gaar. Snijd de kip in schuine plakken.

4

Verdeel de rijst over de borden en leg de plakken kip erop. Serveer met de komkommeratjar.