bewaar
Hete kip met komkommersalade
Hete kip met komkommersalade
bewaar

Hete kip met komkommersalade

30 min. bereiden
pittig
683waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

2

komkommers

2 el

witte wijnazijn

500 g

kipfilet

2 el

traditionele olijfolie

100 ml

ketjap manis

50 ml

ketchup

200 ml

kraanwater

3½ el

pindakaas

2 el

sambal oelek

1 mespunt

zout

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schaaf de komkommer in plakjes of lange linten. Marineer de komkommer in de wijnazijn en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

2

Snijd de kipfilet in reepjes. Breng de kip op smaak met (versgemalen) peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup en het water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip 15 min.

3

Roer de pindakaas erdoor, tot een dikke saus ontstaat. Breng de kip pittig op smaak met de sambal en voeg het zout toe. Laat de kip nog 5 min. zachtjes stoven. Serveer de hete kip met de rijst en de komkommersalade.

tip

combinatietipLekker met kroepoek.