bewaar
Hete kip met komkommersalade
Hete kip met komkommersalade
bewaar

Hete kip met komkommersalade

Hoe heter hoe beter, dus 2x pittig. Sambal door de kip en rode peper door de salade. Blussen met limoen.

25 min. bereiden
pittig
528waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 ml

azijn

4 el

kristalsuiker

1

komkommer

3

rode uien

1

rode peper

60 g

ongezouten roomboter

500 g

kipfilet

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

2 tl

sambal oelek

4 el

ketjap manis

1 teen

knoflook

1

limoen

Hoe heter hoe beter, dus 2x pittig. Sambal door de kip en rode peper door de salade. Blussen met limoen.

Aan de slag

1

Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.

2

Halveer ⅓ van de uien en snijd de helften in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng de komkommer, ui en peper met de azijn.

3

Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 min. bruin. Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip met de partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.

serveertipServeer bijvoorbeeld met witte rijst.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.