bewaar
Kip ketjap
Kip ketjap
bewaar

Kip ketjap

Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt!

15 min. bereiden
pittig
239waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2 tenen

knoflook

1 tl

sambal oelek

1 el

kristalsuiker

4 el

ketjap manis

1

ui

300 g

kipfilet

3 el

zonnebloemolie

3 el

ongezouten pinda's

Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt!

Aan de slag

1

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

2

Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de sambal, suiker en ketjap toe. Roerbak nog 3 min. en schep de kip ketjap in een schaal. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip en de ui 3 min.

3

Bestrooi met de rode peper en de pinda's.

tip

variatietipJe kunt in plaats van de pittige sambal oelek ook een mildere variant gebruiken, zoals de sambal brandal, sambal badjak of sambal manis (op volgorde van pittigheid). Daarbij zijn sambal brandal en sambal badjak niet vegetarisch, omdat er trassi (garnalenpasta) in zit.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.