bewaar
Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad
Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad
bewaar

Gestoomde spruiten met ketjap en sesamzaad

Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

spruiten

1 el

sesamzaad

2 el

ketjap manis

½ el

sambal oelek

Oer-Hollandse spruiten met een Aziatische twist door de ketjap en het sesamzaad.

Aan de slag

1

Maak de spruiten schoon. Doe in een hapjespan met een laag water van 1 cm en laat met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur koken. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad op middelhoog vuur. Klop een dressing van de ketjap manis en sambal oelek en de helft van het sesamzaad. Meng de spruiten met de dressing en garneer met de rest van het sesamzaad.

tip

serveertipLekker met volkorenrijst en gebakken kipfilet (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.