bewaar
Italiaans draadjesvlees
Italiaans draadjesvlees
bewaar

Italiaans draadjesvlees

Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.

20 min. bereiden
5 uur oventijd
1 uur wachten
364waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sucadelap

300 ml

rode wijn

2

uien

3 tenen

knoflook

2

takjes rozemarijn

4 el

traditionele olijfolie

125 g

magere spekreepjes

2 stengels

bleekselderij

250 g

winterpeen

70 g

tomatenpuree

100 ml

kraanwater

Door het vlees eerst te marineren in wijn, wordt het nóg malser.

Aan de slag

1

Zorg dat de sucadelappen op kamertemperatuur zijn. Leg het vlees in een schaal en schenk de wijn erbij. Snijd ui in halve ringen en knoflook in dunne plakjes. Voeg rozemarijn, ui en 2/3 knoflook toe. Laat afgedekt 1 uur marineren op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 140 °C. Verhit olie in een braadpan en bak de spekreepjes in 10 min. uit.

2

Snijd de bleekselderij in stukjes, en winterpeen in plakjes. Voeg de rest van de knoflook, bleekselderij en winterpeen toe aan de spekjes. Bak op laag vuur 10 min. Neem de groenten uit de pan.

3

Neem het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Voeg de marinade, groenten, tomatenpuree en water toe.

4

Doe de deksel op de pan, zet in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem uit de oven en verwijder eventueel de rozemarijn.

tip

bereidingstipU kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Vlaams draadjesvlees maken

Instructievideo - 06:21 min.