bewaar
Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst
Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst
bewaar

Groninger mosterdsoep met knolselderij en rookworst

Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep.

20 min. bereiden
20 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1250 g

knolselderij

2 tenen

teen knoflook

30 g

De Zaanse Hoeve ongezouten roomboter

2 el

tarwebloem

250 ml

kookzuivel

1 liter

heet water

1

AH kippenbouillontablet

250 g

Gelderse rookworst

40 g

verse selderij

5 el

Groninger mosterd

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • Staafmixer

Een ultiem kommetje budgetproof comfort soep.

Aan de slag

1

Schil de knolselderij en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de soeppan en bak de knolselderij en knofllook met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Voeg de bloem toe en laat in 3 min. op laag vuur garen. Voeg de kookzuivel, heet water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

3

Snijd ondertussen de rookworst in plakjes en de selderij fijn.

4

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer ⅗ van de mosterd erdoor, voeg de worst en ¾ van de selderij toe en verwarm met de deksel op de pan 5 min. op laag vuur.

5

Schep de soep in diepe kommen, verdeel de rest van de mosterd er in een swirl over en bestrooi met de rest van de selderij.