bewaar
Knolselderij-mosterdsoep
Knolselderij-mosterdsoep
bewaar

Knolselderij-mosterdsoep

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

25 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

knolselderij

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

150 g

gesneden uien

2

groentebouillontabletten

3 el

grove Zaanse mosterd

1 liter

kokend water

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

Aan de slag

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min. Roer regelmatig. Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Bestrooi met de bieslook.

combinatietipServeer bij deze soep eens roggebrood (zoals AH Liefde & Passie). Dat maakt het ook een lekker lunchgerecht.