Knol­sel­de­rij-mos­terd­soep

De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De milde aromatische smaak van knolselderij doet het goed bij het pittige van de mosterd in deze soep. 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de knolselderij en snijd in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min. Roer regelmatig. Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Serveer bij deze soep eens roggebrood (zoals AH Liefde & Passie). Dat maakt het ook een lekker lunchgerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.320 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 02 2017

Knolselderij-mosterdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knol­sel­de­rij-mos­terd­soep

1
1
  • 1 knolselderij

Schil de knolselderij en snijd in blokjes.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 150 g uien

Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knolselderij, knoflook en ui 3 min. Roer regelmatig.

3
3
  • 2 groentebouillontabletten
  • 3 el grove mosterd
  • 1 liter kokend water

Voeg de bouillontabletten, kokend water en de mosterd toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan.

4
4
  • 12½ g bieslook

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Bestrooi met de bieslook.

combinatietip:

Serveer bij deze soep eens roggebrood (zoals AH Liefde & Passie). Dat maakt het ook een lekker lunchgerecht.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.