bewaar
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij
bewaar

Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst

20 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 liter

water

2

groentebouillontabletten

50 g

ongezouten roomboter

60 g

tarwebloem

125 ml

kookroom

2 el

grove Groninger mosterd

110 g

Groninger metworst

Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst

Aan de slag

1

Doe het water en de bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe (roux). Bak al roerend 8 min. Laat de roux niet verkleuren.

2

Voeg de roux toe aan de groentebouillon. Roer door met een garde. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de room toe en breng al roerend nog een keer aan de kook. Voeg de mosterd toe. Begin met een halve lepel, proef en voeg eventueel meer naar smaak toe.

3

Snijd de worst in plakjes. Serveer de mosterdsoep met de worst.

variatietipDe grove Groninger mosterd kan vervangen worden door Zaanse mosterd grof gemalen.

bereidingstipSoep over en opnieuw opwarmen? Mosterdsoep brandt snel aan. Verwarm hem au bain-marie in een kom boven een pan kokend water of al roerend op heel laag vuur.