Gro­nin­ger mos­terd­soep van Abra­hams mos­terd­ma­ke­rij

Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst

(0) waardeer
hollands lunch Mosterdsoep met uiteraard grove Groningse mosterd én Groninger metworst 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het water en de bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe (roux). Bak al roerend 8 min. Laat de roux niet verkleuren.
  2. Voeg de roux toe aan de groentebouillon. Roer door met een garde. Laat 10 min. op laag vuur koken. Voeg de room toe en breng al roerend nog een keer aan de kook. Voeg de mosterd toe. Begin met een halve lepel, proef en voeg eventueel meer naar smaak toe.
  3. Snijd de worst in plakjes. Serveer de mosterdsoep met de worst.

bereidingstip:

Soep over en opnieuw opwarmen? Mosterdsoep brandt snel aan. Verwarm hem au bain-marie in een kom boven een pan kokend water of al roerend op heel laag vuur.

variatietip:

De grove Groninger mosterd kan vervangen worden door Zaanse mosterd grof gemalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Groninger mosterdsoep van Abrahams mosterdmakerij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gro­nin­ger mos­terd­soep van Abra­hams mos­terd­ma­ke­rij

1
1
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillontabletten

Doe het water en de bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook

2
2
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 60 g tarwebloem

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en voeg de bloem toe (roux). Bak al roerend 8 min. Laat de roux niet verkleuren.

3
3

Voeg de roux toe aan de groentebouillon. Roer door met een garde. Laat 10 min. op laag vuur koken.

4
4
  • 125 ml kookroom
  • 2 el grove Groninger mosterd

Voeg de room toe en breng al roerend nog een keer aan de kook. Voeg de mosterd toe. Begin met een lepel (per 4 personen), proef en voeg eventueel meer naar smaak toe.

5
5
  • 110 g Groninger metworst

Snijd de worst in plakjes. Serveer de mosterdsoep met de worst.

bereidingstip:

Soep over en opnieuw opwarmen? Mosterdsoep brandt snel aan. Verwarm hem au bain-marie in een kom boven een pan kokend water of al roerend op heel laag vuur.

variatietip:

De grove Groninger mosterd kan vervangen worden door Zaanse mosterd grof gemalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.