Ve­ga­nis­ti­sche bouil­lon

Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.

(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto. 4 personen
5 1

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.
  2. Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.
  3. Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.

combinatietip:

Dit recept is goed voor ca. 1,3 liter bouillon. Lekker als basis voor een groentesoep of een veganistische risotto.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 280 mg
Tags
Ook te zien in
November 2017

Veganistische bouillon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ga­nis­ti­sche bouil­lon

1
1
  • 200 g preien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 300 g winterpeen

Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken.

2
2
  • 5 tenen knoflook
  • 80 g semi-zongedroogde tomaten

Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op.

3
3

Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.

4
4
  • 2 norivellen
  • 4 laurierbladen
  • 2 el gedroogde paddenstoelen
  • 1 el zwarte peper korrel

Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe.

5
5
  • 1½ liter water

Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 1 tl zout

Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.

combinatietip:

Dit recept is goed voor ca. 1,3 liter bouillon. Lekker als basis voor een groentesoep of een veganistische risotto.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.