bewaar
Veganistische bouillon
Veganistische bouillon
bewaar

Veganistische bouillon

Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.

15 min. bereiden
45 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

prei

3 stengels

bleekselderij

300 g

winterpeen

5 tenen

knoflook

80 g

semi-zongedroogde tomaten

2

norivellen

4

laurierbladen

2 el

gedroogde paddenstoel

1 el

zwarte-peperkorrel

1½ liter

water

1 tl

zout

Deze krachtige bouillon kun je gebruiken als basis voor een groentesoep of bijvoorbeeld een vega risotto.

Aan de slag

1

Was de groenten. Snijd de prei in dikke stukken. Snijd de stengels selderij elk in 3 stukken. Schil de winterpeen en snijd in gelijke stukken. Plet de tenen knoflook. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Verhit de olie in een soeppan en fruit de groenten 5 min. Schep regelmatig om.

2

Scheur ondertussen de norivellen in vieren en voeg samen met de laurierbladen, gedroogde paddenstoelen en zwarte peper toe. Voeg het water toe, breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 45 min. op laag vuur koken.

3

Zeef de bouillon en laat goed uitlekken. Breng op smaak met het zout.

tip

combinatietipDit recept is goed voor ca. 1,3 liter bouillon. Lekker als basis voor een groentesoep of een veganistische risotto.

Vegan bouillon

Instructievideo - 00:40 min.