Far­ro met kip, spi­na­zie en pad­den­stoe­len

Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan.

(49) waardeer
italiaans hoofdgerecht Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan. 4 personen
3 49

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de kip in blokjes.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna meteen de spinazie en wat zout. Roerbak 2 min. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.
  3. Maak de wok schoon en verhit de rest van de olijfolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de paddenstoelen met wat zout 3 min. op hoog vuur. Voeg de farro toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip en de spinazie toe en warm nog 2 min. door.
  4. Schaaf de Parmezaanse kaas erboven, besprenkel met de hazelnootolie en serveer.

serveertip:

Bestrooi met geroosterde hazelnoten.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Farro met kip, spinazie en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Far­ro met kip, spi­na­zie en pad­den­stoe­len

1
  • 300 g farro

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

2
  • 1 teen knoflook
  • 200 g paddenstoelen voor pasta
  • 250 g gerookte kipfilet

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de kip in blokjes.

3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna meteen de spinazie en wat zout. Roerbak 2 min.

4

Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.

5
  • 2 el traditionele olijfolie

Maak de wok schoon en verhit de olijfolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de paddenstoelen met wat zout 3 min. op hoog vuur.

6

Voeg de farro toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip en de spinazie toe en warm nog 2 min. door.

7
  • 25 g Parmigiano Reggiano
  • 2 el hazelnootolie

Schaaf de Parmezaanse kaas erboven, besprenkel met de hazelnootolie en serveer. Lekker!

serveertip:

Bestrooi met geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.