bewaar
Farro met kip, spinazie en paddenstoelen
Farro met kip, spinazie en paddenstoelen
bewaar

Farro met kip, spinazie en paddenstoelen

Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan.

25 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

farro

1 teen

knoflook

200 g

paddenstoelen voor pasta

250 g

gerookte kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

400 g

wilde spinazie

25 g

Parmigiano Reggiano

2 el

hazelnootolie

Vervang rijst of pasta vandaag door farro: een van oorsprong Italiaans graan.

Aan de slag

1

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken en de kip in blokjes.

2

Verhit 2 el olijfolie in een wok. Voeg de knoflook toe en daarna meteen de spinazie en wat zout. Roerbak 2 min. Schep de spinazie in een vergiet en laat uitlekken tot gebruik.

3

Maak de wok schoon en verhit de rest van de olijfolie in de schoongemaakte wok. Roerbak de paddenstoelen met wat zout 3 min. op hoog vuur. Voeg de farro toe en bak 1 min. mee. Voeg de kip en de spinazie toe en warm nog 2 min. door.

4

Schaaf de Parmezaanse kaas erboven, besprenkel met de hazelnootolie en serveer.

tip

serveertipBestrooi met geroosterde hazelnoten.

Farro met kip, spinazie en paddenstoelen

Instructievideo - 02:00 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.