Mojito recepten

Mojito recepten

Voor deze klassieke Cubaanse cocktail hoef je je eigen keuken niet uit. Je maakt ’m gewoon zelf, van maar een handvol ingrediënten. Liever een mojito zonder alcohol? Wij hebben de perfecte virgin mojito voor je. Shake it baby!

Mojito maken

Mojito maken

  1. Houd wat takjes munt achter en pluk de blaadjes van de rest van de takjes. Kneus de blaadjes met je vingers of in een vijzel. Pers de limoenen uit. Maal 20 ijsblokjes fijn in de blender of icecrusher of leg ze tussen een theedoek en sla ze met een hamer kapot. Schep het ijs in de cocktailshaker en voeg de rum, het limoensap, de poedersuiker en gekneusde muntblaadjes toe. Sluit de shaker en schud 30 sec.
  2. Verdeel 16 ijsblokjes over de glazen. Schenk de mojito erbij en garneer met de achtergehouden munt en eventueel nog een partje limoen.
Hoe maak je ijsjes van mojito?

Hoe maak je ijsjes van mojito?

Je kunt heel gemakkelijk mojito-ijsjes maken, met of zonder alcohol. Giet simpelweg het mojitomengsel, zonder ijs, in ijsvormpjes en laat 8 uur – of een nachtje – bevriezen. Geen tijd? Met deze mojito-ijsjes is wachten niet meer nodig.