bewaar
Mojito met gember en jalapeño
Mojito met gember en jalapeño
bewaar

Mojito met gember en jalapeño

De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig!

15 min. bereiden
1 uur wachten
licht pittig
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kristalsuiker

200 ml

kraanwater

100 g

verse gember

2

verse jalapeñopepers

3

limoenen

10 g

verse munt

200 ml

witte rum

400 ml

bruisend mineraalwater

Dit heb je nodig

  • whiskyglazen

  • stampertje

De bekende frisse cocktail, maar deze keer lekker pittig!

Aan de slag

1

Doe de suiker samen met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost. Neem de suikersiroop van het vuur en voeg de plakjes gember en peper toe. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

2

Pers 2 limoenen uit en snijd de derde in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de glazen. Verdeel de muntblaadjes over de glazen en stamp ze met een stampertje een beetje aan zodat de smaken goed vrijkomen. Snijd de gember in stukjes en pers ze met een knoflookpers uit boven de glazen. Doe in elk glas een eetlepel gember-jalapeñosiroop. Verdeel de rum en het mineraalwater over de glazen en vul het aan met ijsblokjes. Serveer met het stampertje.

Mojito met gember en jalapeño

Instructievideo - 02:25 min.