Lat­kes met krui­den-crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

Geen zorgen: we leggen de lat niet te hoog met deze latkes.

(3) waardeer
scandinavisch bijgerecht Geen zorgen: we leggen de lat niet te hoog met deze latkes. 16 stuks
4 3

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • schone theedoek
  • grove rasp
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit. Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn. Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.
  3. Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit 3 el olie (per 8 latkes) in een grote koekenpan en bak de latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar. Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie. En bak zo ook de rest van de latkes.
  4. Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.

Tip:

Je kunt de latkes op smaak brengen met allerlei lekkere kruiden (probeer bijvoorbeeld eens za'atar of komijn). Doe dit aan het eind van stap 1, voor het bakken. Ook met de toppings kun je variëren. Heerlijk erbij: zelfgemaakte appelmoes.

video

Lat­kes met krui­den-crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

leuk-snel - 00:43 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Latkes met kruiden-crème fraîche en gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lat­kes met krui­den-crè­me fraî­che en ge­rook­te zalm

1
1
  • 500 g iets kruimige aardappelen
  • 2 middelgrote uien

Boen de aardappelen schoon en rasp samen met de uien grof. Doe in het midden van een schone theedoek en wring er zo veel mogelijk vocht uit.

2
2
  • 2 el tarwebloem
  • 4 el panko
  • 2 middelgrote eieren

Doe in een ruime kom. Meng de bloem, panko en eieren erdoor en breng op smaak met peper en zout.

3
3
  • 7½ g verse dille
  • 6¼ g verse bieslook

Houd een paar takjes dille achter voor garnering en snijd de rest samen met de bieslook fijn.

4
4
  • 2 tl mierikswortel
  • 125 g crème fraîche

Meng samen met de mierikswortel door de crème fraîche. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 3 el arachideolie

Maak bergjes van het aardappelmengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak 8 latkes in ca. 6 min. op middelhoog tot hoog vuur goudgeel en gaar.

6
6

Druk plat nadat je ze in de pan hebt gedaan. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm onder aluminiumfolie.

7
7
  • 3 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in de pan en bak zo nog de rest van de latkes.

8
8
  • 100 g gerookte zalm
  • 50 g wilde zalmeitjes in pot

Verdeel de latkes over een grote schaal met de kruidencrème fraîche, zalm en zalmeitjes. Garneer met de achtergehouden dille.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.