Pa­té van ge­rook­te zalm en li­moen

Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie.

(2) waardeer
voorgerecht Met maar vier ingrediënten maak je al een feestelijk voorgerecht. Voor jezelf of voor de hele familie. 1 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de zalmblokjes zo fijn mogelijk. Voeg de mascarpone toe en werk deze, snijdend en wrijvend met de platte kant van het mes, door de zalm tot een grove paté ontstaat.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Snijd het groen van het bosuitje in zo fijn mogelijke ringetjes.
  3. Meng het limoenrasp en het grootste deel van de ui door de zalmpaté. Breng op smaak met het limoensap en wat peper. Doe in een kommetje of schaaltje en bestrooi met de rest van de ui.

combinatietip:

Lekker met crackers of warme toast.

serveertip:

Wil je dit gerecht extra feestelijk opdienen? Duw de paté dan in een serveerring op een mooi bord en leg er versgeroosterde toast omheen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Paté van gerookte zalm en limoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­té van ge­rook­te zalm en li­moen

1
1
  • 100 g gerookte zalmblokjes

Snijd de zalmblokjes zo fijn mogelijk.

2
2
  • 25 g mascarpone

Voeg de mascarpone toe en werk deze, snijdend en wrijvend met de platte kant van het mes, door de zalm tot een grove paté ontstaat.

3
3
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit.

4
4
  • 1 bosuitje

Snijd het groen van het bosuitje in zo fijn mogelijke ringetjes.

5
5

Meng het limoenrasp en het grootste deel van de ui door de zalmpaté. Breng op smaak met het limoensap en wat peper.

6
6

Doe in een kommetje of schaaltje en bestrooi met de rest van de ui.

combinatietip:

Lekker met crackers of warme toast.

serveertip:

Wil je dit gerecht extra feestelijk opdienen? Duw de paté dan in een serveerring op een mooi bord en leg er versgeroosterde toast omheen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.