Ge­rook­te zalm met mie­riks­wor­tel­crè­me

Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje.

(5) waardeer
voorgerecht Deze ultiem klassieke combinatie van zalm, toast en mierikswortel wordt nóg feestelijker met een kwarteleitje. 4 personen
4 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  2. Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen). Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop. Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 18 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gerookte zalm met mierikswortelcrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­rook­te zalm met mie­riks­wor­tel­crè­me

1
1
  • 8 kwarteleieren

Kook de eitjes in 2 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

2
2
  • 1 Liefde & Passie durumbrood

Snijd ondertussen het kapje van het brood en snijd 4 broodplakken van 1 cm dik (per 4 personen).

3
3

Rooster de plakken in de broodrooster en snijd ze schuin doormidden.

4
4
  • ½ citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

5
5
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl Kühne mierikswortel in pot

Meng een ½ tl citroenrasp met de crème fraîche en mierikswortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g gerookte zalm

Besmeer de toast met de mierikswortelcrème. Verdeel de zalm erover en leg de kwarteleitjes erop.

7
7
  • 2 takjes verse krulpeterselie

Garneer met de peterselie en bestrooi met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.