bewaar
Bieslookblini's met zalm
Bieslookblini's met zalm
bewaar

Bieslookblini's met zalm

Blini's: een kruising tussen een pannenkoek, een poffertje en een kleine eierkoek.

25 min. bereiden
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

poffertjesmix

1 tl

bakpoeder

300 ml

volle melk

1

middelgroot ei

1

citroen

25 g

verse bieslook

30 g

ongezouten roomboter

2 tl

mierikswortel in pot

125 g

crème fraîche

100 g

gerookte zalm

Blini's: een kruising tussen een pannenkoek, een poffertje en een kleine eierkoek.

Aan de slag

1

Doe de poffertjesmix en bakpoeder in een kom en voeg al roerend met een garde eerst de melk en dan het ei toe.

2

Rasp de gele schil van de citroen boven het beslag en roer erdoor. Snijd de bieslook fijn en roer 2/3 door het beslag.

3

Verhit 10 g boter in een koekenpan en bak per keer 4 kleine pannenkoekjes (blini’s) in 3 min. goudbruin en gaar. Keer ze na 2 min. Maak met de rest van de boter nog 8 blini’s. Leg ze op een schaal.

4

Meng de mierikswortel met de crème fraîche, peper en eventueel zout. Bestrijk de blini’s met wat crème fraîche. Verdeel de zalm in 12 gelijke stukjes en leg ze op de crème fraîche.

5

Bestrooi met de rest van de bieslook en eventueel nog wat peper.

bewaartipJe kunt de blini’s tot 3 dagen van tevoren bakken. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze 2 min. in de magnetron op 700 watt of 5 min. in de oven op 180 °C.

Bieslookblini's met zalm

Instructievideo - 02:05 min.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.