bewaar
Zalm met mierikswortelcrème
Zalm met mierikswortelcrème
bewaar

Zalm met mierikswortelcrème

10 min. bereiden
60waarderingen

Ingrediënten

6 personen

Aan de slag

1

Snijd de citroen in 6 partjes. Meng de crème fraîche, mayonaise en mierikswortel in een kom. Houd 6 mooie, kleine takjes dille achter als garnering, snijd de rest van de dille fijn en voeg toe aan de crème fraîche.

2

Snijd 6 sneetjes van het briochebrood, rooster deze krokant in de broodrooster en snijd ze diagonaal door. Verdeel de zalm over 6 borden en leg er 2 puntjes brood naast. Serveer met de mierikswortelcrème en een partje citroen. Garneer met de achtergehouden dille.

tip

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

algemeenU kunt de mierikswortelcrème 4 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

algemeenMierikswortel smaakt ook lekker door aardappelpuree. Meng er 1 el door tijdens het stampen van de puree.