Italiaanse hapjes
Saluti! In Italië wordt er over het algemeen later op de avond gegeten. Daarom is de borrel voor Italianen heel belangrijk en daar maken ze dan ook een feestje van. De lekkerste italiaanse hapjes voor de aperitivo, zoals de Italianen dat borrelmoment noemen vind je hier bij Allerhande!

Italiaanse borrelplank
Ingrediënten
4 personen
125 g
mini-mozzarellabolletjes
7.5 g
verse basilicum
200 g
snoeptomaatjes
100 g
sweet piquanté peppers
150 g
nocellara olijven
70 g
parmaham
70 g
venkelsalami
80 g
mortadella con pistacchio
40 g
rucola
1 el
(olijf)olie
Dit heb je nodig
partyprikkers
- Scheur grotere basilicumblaadjes in kleinere stukjes. Rijg de mozzarellabolletjes, basilicumblaadjes en snoeptomaatjes aan de partyprikkers. Doe de prikkers in een kommetje en zet op de plank. Leg de sweet peppers op een borrelplank. Doe de olijven in een kommetje en zet op de plank. Leg de verschillende vleeswaren er bij.
- Garneer de borrelplank met de rucola en besprenkel met de olie. Zet de kommetjes met olijven en mozzarella-basilicum-tomaatspiesjes erbij of erop.