Italiaanse salade
Italiaanse salade

Italiaanse salade

Italiaanse salades: zowel als bij- of hoofdgerecht zijn ze delizioso. Er gaat bijvoorbeeld niets boven panzanella, de Italiaanse broodsalade. En met salade caprese op tafel wanen wij ons zo op een Italiaans terras. Ciao, snel de keuken in!

Italiaanse salade maken: zo doe je dat

Italiaanse salade maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

80 g

jonge bladsla

3

trostomaten

125 g

mini mozarella's

50 g

parmaham

4 el

traditionele olijfolie

1½ el

citroensap

1 teen

knoflook

50 g

Italiaanse mix voor in de sla

  1. Verdeel de sla over de borden. Snijd de tomaten in kleine blokjes, halveer de mozzarellabolletjes en verdeel over de salade.
  2. Bak de ham krokant in een koekenpan zonder olie of boter.
  3. Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper. Pers de knoflook uit en roer door de dressing. Verdeel de dressing over de salade. Garneer met de ham en de Italiaanse mix.