bewaar
Salade 'caprese' met pijnboompitten
Salade 'caprese' met pijnboompitten
bewaar

Salade 'caprese' met pijnboompitten

Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!

15 min. bereiden
30 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

280 g

tastytom-trostomaten

180 g

subliem tomaatjes

1 teen

knoflook

3 el

rodewijnazijn

½ tl

zout

1 tl

kristalsuiker

30 g

pijnboompitten

15 g

verse basilicum

125 g

buffelmozzarella

3 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • koekenpan

Pasta op het menu? Of vlees van de barbecue? Daar hoort deze frisse salade bij!

Aan de slag

1

Snijd de trostomaten in kwarten en halveer de subliem tomaatjes. Doe in een schaal. Schep door de tomaten en laat 30 min. afgedekt staan. Snijd de knoflook in plakjes. Meng de knoflook in een kommetje met de azijn, het zout en de suiker tot een marinade.

2

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Verwijder de knoflook uit de gemarineerde tomaten. Scheur het basilicum in stukjes en strooi over de tomaten.

3

Scheur de mozzarella of burrata in stukken, leg op de salade en bestrooi met de pijnboompitten. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel met de olie en serveer.

combinatietipLekker bij bijvoorbeeld pasta of vlees van de barbecue.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.