Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella

Advertentie
Ingrediënten
- 140 g Prosciutto di Parma
- 50 g aspergetips
- ½ el milde olijfolie
- 125 g buffelmozzarella
- 5 pitloze blauwe druiven
- 2 el Mazzetti cremaceto balsamico
- 25 g tuinkers
Keukenspullen
- muffinvorm met 10 holtes
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakken prosciutto in de breedte. Leg twee plakken prosciutto overlappend in een holte van de muffinvorm, zodat er een bakje ontstaat. Maak zo alle bakjes. Bak de bakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.
- Bestrijk ondertussen de aspergetips met de olie. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. Keer regelmatig.
- Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in 10 stukjes. Halveer de druiven. Verdeel de mozzarella en druiven over de prosciuttobakjes. Leg de asperges erop en besprenkel met de cremaceto en garneer met de tuinkers.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 75 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 5 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 320 mg
Ook te zien in
Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Krokante prosciuttobakjes met aspergetips & buffelmozzarella
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 140 g Prosciutto di Parma
Halveer de plakken prosciutto in de breedte.
Leg twee plakken prosciutto overlappend in een holte van de muffinvorm, zodat er een bakje ontstaat.
Maak zo alle bakjes. Bak de bakjes in ca. 10 min. goudbruin en krokant in het midden van de oven.
- 50 g aspergetips
- ½ el milde olijfolie
Bestrijk ondertussen de aspergetips met de olie.
Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de aspergetips 2 min. Keer regelmatig.
- 125 g buffelmozzarella
- 5 pitloze blauwe druiven
Laat de buffelmozzarella uitlekken en scheur in 10 stukjes. Halveer de druiven.
Verdeel de mozzarella en druiven over de prosciuttobakjes.
- 2 el Mazzetti cremaceto balsamico
- 25 g tuinkers
Leg de asperges erop en besprenkel met de cremaceto en garneer met de tuinkers.