Zoete-aardappelbites met feta & prosciutto di Parma
Het lijkt een toastje maar het is... Zoete aardappel! Zo krijg je met dit fijne borrelhapje ook nog je veggies binnen.
Ingrediënten
18 porties
2
zoete aardappelen
75 g
feta
70 g
Prosciutto di Parma
5 g
verse bieslook
1 el
crema di balsamico
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verkruimel de feta over de aardappelplakjes en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de prosciutto di Parma op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de aardappelplakjes uit de oven en verdeel de prosciutto erover. Snijd de bieslook grof en strooi over de prosciutto. Besprenkel met de crema di balsamico.
Zoete-aardappelbites met feta & prosciutto di Parma
Het lijkt een toastje maar het is... Zoete aardappel! Zo krijg je met dit fijne borrelhapje ook nog je veggies binnen.

18 porties
30 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in schuine plakken van 1 cm dik. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Verkruimel de feta over de aardappelplakjes en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de prosciutto di Parma op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Neem de aardappelplakjes uit de oven en verdeel de prosciutto erover. Snijd de bieslook grof en strooi over de prosciutto. Besprenkel met de crema di balsamico.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 personen)2 zoete aardappelen
75 g feta
70 g Prosciutto di Parma
5 g verse bieslook
1 el crema di balsamico
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenpapier