Aziatische borrelhapjes

Aziatische borrelhapjes

Aziatische borrelhapjes: met deze borrelhapjes uit Azië stel je een goedgevulde borrelplank samen. Wat dacht je van Thaise viskoekjes, dimsums, dumplings en gyoza? En sushi mag natuurlijk ook niet ontbreken!

Thaise viskoekjes maken

Thaise viskoekjes maken

  1. Dep de kabeljauw goed droog en snijd zo fijn mogelijk. Schep in een kom. Klop het ei goed los en voeg samen met de rodecurrypasta, vissaus en suiker toe aan de vis. Verwijder de nerven van de limoenblaadjes, rol de bladen op. Snijd eerst in dunne repen en vervolgens zo fijn mogelijk. Verwijder de puntjes van de sperziebonen en snijd in stukjes van 2-3 mm. Schep met het limoenblad door het vismengsel. Kneed met de hand 5 min. goed door. Het mengsel wordt stevig en elastisch. Is dat nog niet het geval, kneed dan nog even door.
  2. Maak met natte handen van het mengsel platte koekjes van 1 cm dik en Ø 7 cm. Verhit de helft van de arachideolie in een diepe koekenpan of wok zodat de koekjes straks tot de helft onderstaan. Leg een deel van de koekjes voorzichtig in de pan en bak ze 8-10 min. Keer halverwege. Houd ze goed in de gaten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de koekjes. Voeg voor de volgende batch (eventueel) extra olie toe.
  3. Halveer ondertussen ¼ van de komkommer (per 16 viskoekjes) in de lengte, snijd de helften in de lengte door en snijd de 4 repen in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de sjalot in kwarten en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Hak de pinda’s fijn. Doe in een kommetje, schenk de chilisaus erover en schep om. Dip elk viskoekje in de chilisaus, leg met een lepeltje bij elke hap wat komkommer of sjalot erop voor extra crunch.