bewaar
Kaas-olijfkoekjes
Kaas-olijfkoekjes
bewaar

Kaas-olijfkoekjes

25 min. bereiden
15 min. wachten
81waarderingen

Ingrediënten

5 plakjes

roomboterbladerdeeg

50 g

groene olijven zonder pit

100 g

belegen Goudse kaas

½ theelepel

cayennepeper

1 eetlepel

paprikapoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden. Intussen olijven fijnhakken en met geraspte kaas en cayennepeper mengen. Kaasmengsel over deegplakjes verdelen. Deegplakjes oprollen en direct verdergaan met 'bereiden' of rolletjes voor later gebruik strak in plasticfolie verpakken en in diepvries leggen.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bevroren deegrolletjes eerst iets laten ontdooien. Rolletjes elk in 8 plakken snijden. Deegrondjes naast elkaar op met bakpapier beklede bakplaat leggen en licht met paprikapoeder bestrooien. In midden van oven kaaskoekjes in 12-15 min. bruin en gaar bakken.