bewaar
Gemarineerde artisjokharten
Gemarineerde artisjokharten
bewaar

Gemarineerde artisjokharten

5 min. bereiden
1 uur wachten
32waarderingen

Ingrediënten

2 blikken

artisjokharten

1 zakje

tijm

½ bakje

platte peterselie

1

citroen

150 ml

olijfolie extra vierge

3 tenen

knoflook

Aan de slag

Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Ris van de tijm de blaadjes van de takjes en haal bij de peterselie de blaadjes van de steeltjes. Leg de kruiden in een schaal. Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Pers de andere helft boven de kruiden uit. Roer de olie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de artisjokharten, de knoflook en de plakjes citroen erdoor. Laat de artisjokken 1 uur afgedekt staan, schep af en toe om. Leg de artisjokken op een schaal. Schenk de marinade over de artisjokken.

tip

algemeenU kunt de artisjokken ?s ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.