bewaar
Artisjokken in sherrymarinade
Artisjokken in sherrymarinade
bewaar

Artisjokken in sherrymarinade

20 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 blikken

artisjokharten

1 dl

olijfolie extra vierge

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

droge sherry

2 eetlepels

rode-wijnazijn

½ zakje

verse peterselie

Aan de slag

Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.