bewaar
Artisjokken in sherrymarinade
Artisjokken in sherrymarinade
bewaar

Artisjokken in sherrymarinade

20 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 blikken

artisjokharten

100 ml

olijfolie extra vierge

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

droge sherry

2 eetlepels

rode-wijnazijn

½ zakje

verse peterselie

Aan de slag

Artisjokharten halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag helft van olie verhitten. Artisjokharten 3-4 min. zachtjes bakken tot ze beginnen te kleuren. Knoflook erdoor scheppen en nog 1 minuut meebakken. Sherry toevoegen en alles zachtjes doorstoven tot sherry bijna helemaal verdampt is. In schaal dressing kloppen van azijn, rest van olie en zout en peper naar smaak. Artisjokken en stoofvocht toevoegen, geheel ca. 30 minuten laten afkoelen. Peterselie erdoor mengen. Direct serveren of tot gebruik afgedekt bij kamertemperatuur bewaren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Artisjokken in sherrymarinade

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig