bewaar
Artisjokken-paprikarisotto
Artisjokken-paprikarisotto
bewaar

Artisjokken-paprikarisotto

30 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 eetlepels

olijfolie

300 g

risottorijst

900 ml

groentebouillon

1 potje

gemarineerde artisjokharten met peterselie

2

rode paprika's

½ zakje

amandelschaafsel

1 zakje

gemalen oude kaas

Aan de slag

Grill voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In braadpan ui in olie 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken, tot rijst glanst. Bouillon erbij schenken en rijst in 20 min. gaarkoken. Artisjokken laten uitlekken en vocht opvangen. Paprika's wassen en in hun geheel op bakplaat onder grill leggen, regelmatig keren. Paprika's roosteren tot vel begint te blakeren. Paprika's in plastic zak doen en 5 min. laten liggen. Zwart vel van paprika's pellen. Paprika's in stukjes snijden. In droge koekenpan amandelen roosteren. Artisjokken, paprika, 4 el artisjokkenvocht en helft van kaas door risotto scheppen en 2 min. meewarmen. Risotto met zout en peper op smaak brengen en met amandelen en rest van kaas bestrooien. Lekker met salade van rucola met balsamicodressing.