bewaar
Spaanse aardappelsoep met artisjokharten
Spaanse aardappelsoep met artisjokharten
bewaar

Spaanse aardappelsoep met artisjokharten

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

ui

1

rode paprika

450 g

aardappelschijfjes

1 blikje

tomatenpuree

200 g

chorizoworst

1 liter

groentebouillon

1 potje

gemarineerde artisjokharten

½ zakje

(knoflook)bieslook

2 el

droge sherry

Aan de slag

In ruime pan olie verhitten. Ui en paprika 1 min. bakken. Aardappelschijfjes, tomatenpuree en chorizo erdoor scheppen. Bouillon erbij schenken. Soep aan de kook brengen en met deksel schuin op pan 8 min. zachtjes laten sudderen. Artisjokharten toevoegen en 2 min. mee laten koken. Soep in borden scheppen en garneren met knoflookbieslook. Lekker met grove sneden volkorenbrood. Soep eventueel op smaak brengen met versgemalen peper en sherry.