bewaar
Spaanse tortilla met artisjokharten
Spaanse tortilla met artisjokharten
bewaar

Spaanse tortilla met artisjokharten

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

6 personen

240 g

artisjokharten

4

eieren

1 tl

gehakte knoflook

½ zakje

peterselie

3 el

olijfolie

100 g

serranoham

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

Giet de artisjokharten af en snijd elke artisjokhart in 8 dunne partjes. Klop in een schaal de eieren los met 2 el water, de gehakte knoflook en peper en zout naar smaak. Roer de peterselie erdoor. Verhit in de gourmetpannetjes een beetje olie. Bak in elk pannetje 4-6 artisjokpartjes en 1 el serranoham zachtjes. Schep er 3 el eimengsel over en bak de omelet zachtjes tot het ei gestold is.

tip

algemeenVoor kinderen kunt u de artisjokharten vervangen door voorgekookte aardappelschijfjes. Neem in plaats van serranoham reepjes gekookte ham.

algemeenU kunt de artisjokharten en het eiermengsel een paar uur van tevoren klaarmaken. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.