bewaar
Frittata met basilicum en artisjok
Frittata met basilicum en artisjok
bewaar

Frittata met basilicum en artisjok

15 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

6 personen

½ bakje

basilicum

4 el

olijfolie

1 blik

artisjokharten

5

eieren

4 el

melk

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Pureer met de staafmixer het basilicum (ook de steeltjes) met 2 el olie en (versgemalen) peper en (zee)zout naar smaak. Schep de plakjes artisjok om met de basilicumolie. Klop de eieren los met de melk en schep de plakjes artisjok erdoor. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

2

Bestrijk de gourmetpannetjes met olie en verhit ze op het gourmetstel. Schep er 2 el van het eimengsel in en laat langzaam stollen.

algemeenArtisjokharten zijn ook lekker bij de borrel. Marineer ze in wat olijfolie met knoflook en steek ze aan een cocktailprikker.