bewaar
Hartige taart met artisjok
Hartige taart met artisjok
bewaar

Hartige taart met artisjok

40 min. bereiden
30 min. wachten
50waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3 potten

gemarineerde artisjokharten

8

eieren

125 ml

slagroom

1 zakje

stoneleeks

2 maal 100 g

zachte geitenkaas

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

2 bakjes

romaatjes

1 eetlepel

citroenrasp

1 zakje

verse basilicum

1 zakje

rucolasla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • 2 quichevormen (doorsnede 22 cm)

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Artisjokharten laten uitlekken in zeef, 6 el olie opvangen. In kom eieren loskloppen met slagroom en peper. Stoneleeks met helft van geitenkaas door eimengsel scheppen. Quichevormen bekleden met bakpapier. Eimengsel en artisjokharten over vormen verdelen. Kruiden en rest van geitenkaas erover strooien. Vormen besprenkelen met 2 el artisjokolie. Taart in 25-30 min. goudbruin bakken. Uit oven nemen en in vorm laten afkoelen. Ovengrill voorverwarmen. Romaatjes in vieren snijden en in bakblik of ovenschaal mengen met rest van artisjokolie. Bestrooien met zout en peper. Tomaat onder hete grill in 5 min. gaar roosteren, halverwege omscheppen. Tomaat in kom scheppen en mengen met citroenrasp, basilicum en peper.

2

Taart op kamertemperatuur laten komen. Rucola scheuren en op schaal leggen. Taart in punten snijden en op rucola stapelen. Tomatencompote ernaast scheppen.