bewaar
Omelettaartjes
Omelettaartjes
bewaar

Omelettaartjes

30 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3

artisjokharten

1 zakje

verse basilicum

6

eieren (M)

½ bekertje

slagroom

zeezout

versgemalen peper

3 eetlepels

olijfolie

100 g

zongedroogde tomatentapenade

1 zakje

rucolasla

Aan de slag

Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Artisjok en basilicum erdoor roeren. In kleine koekenpan (ca. 20 cm) 1/2 eetlepel olijfolie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien. Op matig hoog vuur omelet bakken tot bovenkant bijna droog is. Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade. Op zelfde manier nog 5 omeletten bakken. Elk omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade. Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden. Rucola over platte schaal verdelen. Omelettaartje erop zetten.