Bladerdeegtaartjes met venkel en sardine

Advertentie
Ingrediënten
- 4 plakjes (roomboter)bladerdeeg (diepvries)
- 1 kleine venkelknol
- 1 rode ui
- 2 blikjes sardines (à 120 g)
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
- ½ eetlepel balsamicoazijn
- zeezout
- versgemalen peper
Keukenspullen
- keukenpapier
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Grillpan voorverwarmen tot gloeiend heet. Plakjes bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Venkel schoonmaken en in lengte in flinterdunne plakjes snijden. Ui schoonmaken en in flinterdunne partjes snijden. Sardines afgieten en goed droogdeppen met keukenpapier. Venkel, ui en sardines bestrijken met olijfolie. Eerst sardines in grillpan in ca. 1 minuut aan één kant mooi roosteren. Op bord leggen. Dan venkel en ui in ca. 2 minuten mooi bruin roosteren, halverwege keren. Balsamico-azijn erover druppelen. Bakplaat bekleden met bakpapier. Elk plakje bladerdeeg in drie lange repen snijden en repen naast elkaar op bakplaat leggen. Venkel en ui erover verdelen en op elke reep 1 sardine met roosterstrepen naar boven leggen. Rest van olie erover sprenkelen en zout en peper erboven malen. In midden van oven taartjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen tot lauwwarm.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 110 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g