Wintersalade met gemarineerde bietjes en venkel
110 kcal
20 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1
2
2 el
4 el
1 tl
3 el
1 zakje
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2001 nr. 02 - Biologisch koken
Venkel schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In pannetje met ruim kokend water en zout venkelblokjes ca. 1 minuut koken. In vergiet laten uitlekken. Bietjes schoonmaken en in blokjes snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in andere kom schenken. In één kom venkel door dressing scheppen. Bietjes laten uitlekken. In andere kom bietjes door dressing scheppen. Beide groenten ca. 1 uur laten staan. Zilveruitjes in vieren snijden.
Bladsla in slakom doen. Venkel, bietjes (met dressing) en zilveruitjes luchtig erdoor scheppen.
- algemeenU kunt de gewone bietjes eventueel vervangen door panklare bietjes. Gebruik dan 125 gram panklare geraspte bietjes (schaaltje a 250 g).
- algemeenDeze salade wordt extra lekker met knoflookcroutons. Pers 1 teentje knoflook uit boven 1/2 dl olijfolie (extra vierge). Bestrijk 1 à 2 sneetjes brood met de knoflookolie en snijd de sneetjes in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin en verdeel ze over de salade.
Wintersalade met gemarineerde bietjes en venkel

bijgerecht
4 personen
110 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Venkel schoonmaken en in kleine blokjes snijden. In pannetje met ruim kokend water en zout venkelblokjes ca. 1 minuut koken. In vergiet laten uitlekken. Bietjes schoonmaken en in blokjes snijden. In kom azijn, olie, mosterd, zout en peper tot dressing kloppen. Helft van dressing in andere kom schenken. In één kom venkel door dressing scheppen. Bietjes laten uitlekken. In andere kom bietjes door dressing scheppen. Beide groenten ca. 1 uur laten staan. Zilveruitjes in vieren snijden.
Bladsla in slakom doen. Venkel, bietjes (met dressing) en zilveruitjes luchtig erdoor scheppen.
algemeen:U kunt de gewone bietjes eventueel vervangen door panklare bietjes. Gebruik dan 125 gram panklare geraspte bietjes (schaaltje a 250 g).
algemeen:Deze salade wordt extra lekker met knoflookcroutons. Pers 1 teentje knoflook uit boven 1/2 dl olijfolie (extra vierge). Bestrijk 1 à 2 sneetjes brood met de knoflookolie en snijd de sneetjes in blokjes. Bak de blokjes brood in een droge koekenpan knapperig bruin en verdeel ze over de salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 venkelknol
0 zeezout
2 rode bietjes
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie extra vierge
1 tl mosterd
0 (versgemalen) peper
3 el zoetzure zilveruitjes
1 zakje jonge bladsla




