bewaar
Gemarineerde haring met tomaat
Gemarineerde haring met tomaat
bewaar

Gemarineerde haring met tomaat

25 min. bereiden
4 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

rode ui

2

tomaten

4 takjes

dille

4

maatjesharingen

4 eetlepels

witte wijnazijn

1 eetlepel

suiker

3 eetlepels

olijfolie

½ theelepel

gemalen piment

1 theelepel

mosterd

zout en versgemalen peper

Aan de slag

1

Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dille fijnhakken. Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden. In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen. Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.

2

Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.