Gemarineerde haring met tomaat

scandinavisch
bijgerecht
6 personen
3
3
Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 4 takjes dille
- 4 maatjesharingen
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel gemalen piment
- 1 theelepel mosterd
- zout en versgemalen peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dille fijnhakken. Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden. In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen. Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
- Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 4 g
- vet 10 g