Cour­get­te­sa­la­de met pijn­boom­pit­ten en kren­ten

(58) waardeer
bijgerecht 4 personen
4 58

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Uiteinden van courgettes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1/2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui ca. 3 minuten fruiten. Courgetteplakken toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, suiker, krenten en kaneel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gerecht nog ca.8 minuten zachtjes koken tot vocht bijna verdampt is.Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Salade in schaal laten afkoelen en liefst enige uren laten intrekken. Vlak voor serveren dille erboven fijn knippen en met pijnboompitten erdoor scheppen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.